Over ons
Duurzame verspaning

BMC Machines B.V. is al ruim 30 jaar een betrouwbare partner in de metaalbewerkingsindustrie, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Wij zijn met name werkzaam voor de scheepvaart, on- en offshore en machinebouw. Wij beschikken over een gevarieerd, geavanceerd machinepark waarmee wij iedere materiaalsoort kunnen verspanen. Met ons team van ervaren vakkrachten hebben wij ook de benodigde kennis in huis om voor u een toegevoegde waarde te zijn.

Ons team bestaat momenteel uit dertien medewerkers, waarvan acht fulltimers en vijf parttimers. Door ons relatief kleine bedrijf kunnen wij korte lijnen hanteren en is de communicatie snel en duidelijk. Dit geeft ons de mogelijkheid om snel te kunnen schakelen alsook om onderling elkaar te helpen waar nodig. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zijn/haar werkzaamheden kan uitvoeren in een schone en veilige werkomgeving, waarbij er een gezellige werksfeer heerst.

Duurzaam en milieubewust

Duurzaamheid en het milieu is voor ons een belangrijk thema. Bij de nieuwbouw van ons huidige pand hebben we er dan ook heel bewust voor gekozen om een duurzaam pand te bouwen wat klaar is voor de toekomst. Om onder andere het machinepark van stroom te voorzien ligt het dak van ons pand vol met zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn ruim voldoende om aan onze energiebehoefte te voldoen. Daarnaast zijn wij volledig van het gas af en is er een warmtepomp geplaatst. Het pand is erg goed geïsoleerd, waardoor we de temperatuur in ons pand goed kunnen reguleren en niet extra hoeven te verwarmen.

Ook het binnenklimaat, waaronder de luchtkwaliteit, is erg belangrijk. Om dit te meten hebben wij twee meters die voortdurend de vervuiling in de lucht meten. Het streven is om deze zo laag mogelijk te houden. Dit realiseren we door een luchtbehandeling systeem en zijn al onze machines voorzien van filters, waardoor de hoeveelheid olie afkomstig uit het productieproces continue wordt gefilterd tot zuivere lucht.

Naast de duurzame energievoorziening en het zuiveren van vervuilde lucht, willen wij onze (productie-)processen zo schoon mogelijk houden. Dit doen we onder andere door het gebruik van lekbakken om oliën op te vangen, het scheiden van (productie)afval en het reinigen van het regenwater op eventuele aanwezigheid van lood in het water op het terrein.

Geschiedenis

 • Oprichting Van Bladel Machines en Constructies VOF

  Kees van Bladel en Ludy van Noort zijn samen als zaterdag- en vakantiebaantje begonnen bij Wim van Bladel, de vader van Kees, met het maken van hekken en schoorsteenkappen. Wegens gezondheidsreden moest Wim helaas stoppen, maar de opdrachten bleven komen. Hierop hebben Kees en Ludy besloten de werkzaamheden voort te zetten in een VOF.
 • Verhuizing naar de Van Schagenstraat te Elshout

  De oude locatie, een klein schuurtje achter het huis van Wim en Addy van Bladel in de Achterstraat te Drunen, werd wegens de toenemende opdrachten te klein. De verhuizing naar een grotere locatie was daardoor noodzakelijk.
 • Oprichting BMC Machines B.V.

  Van Bladel Machines en Constructies VOF groeide steeds groter en het werk nam toe. Na het binnenkomen van een grote opdracht voor Loeffs Patent werd besloten om verder te gaan als BMC Machines B.V.
 • Verhuizing naar de Thomas Edisonweg te Drunen

  De groei zette zich voort waardoor de locatie op de Van Schagenstraat te Elshout te klein werd bevonden. Door de verhuizing naar de Thomas Edisonweg te Drunen op het industrieterrein Groenwoud kon BMC Machines B.V. haar uitbreiding voort zetten.
 • Verhuizing naar de Lipstraat te Drunen

  Tien jaar na de laatste verhuizing was het wegens uitbreiding en een samenwerking met de toen gevestigde gieterij weer tijd om te verhuizen. De Lipsstraat te Drunen, waar voorheen het oude Lips was gevestigd, was de volgende bestemming voor BMC Machines B.V. Op deze locatie konden we grotere machines plaatsen, waardoor de productiemogelijkheden werden vergroot.
 • Verhuizing naar de Walserij te Drunen

  Nadat er de bevestiging was gekomen dat de oude Lipsfabriek werd afgebroken om plaats te maken voor een nieuw distributiepand moest BMC Machines B.V. op zoek naar een andere locatie. Hierop is besloten om een nieuw, duurzaam pand te bouwen aan de Walserij te Drunen. Door de nieuwbouw van dit enorm duurzame pand is BMC Machines B.V. klaar voor de toekomst.
 • 25-jarig jubileum

  BMC Machines B.V. viert haar 25-jarig jubileum.

Missie, visie & kernwaarden

Missie

Het door middel van een efficiënt en duurzaam productieproces vervaardigen van hoge kwaliteit halffabricaten en eindproducten waarbij de klant centraal staat. 

Visie

Wij hebben de ambitie om onze productieprocessen te innoveren door kritisch te blijven kijken naar de meest efficiënte manier van uitvoering, waarbij onze hoge kwaliteit centraal blijft staan. Daarnaast is het ons doel om onze medewerkers te ondersteunen in (zelf)ontwikkeling alsook om onze nieuwe generatie metaalbewerkers op te leiden en de continuïteit te waarborgen.

Kernwaarden

Betrouwbaar
Aan een goede communicatie en het nakomen van gemaakte afspraken hechten wij veel waarde. Samen met onze jarenlange ervaring en opgedane kennis zorgt dit ervoor dat we een betrouwbare partner zijn voor onze klanten.

Duurzaamheid
In een wereld die steeds duurzamer wordt streven wij ernaar om hier zoveel mogelijk ons steentje aan bij te dragen.

De drie V's
Voor ons is het belangrijk dat de werkzaamheden in een veilige werkomgeving door onze medewerkers kunnen worden uitgevoerd, waarbij ze de vrijheid hebben om dit op ieder zijn eigen manier te doen. Wij vertrouwen op de capaciteiten van ons team om het gewenste eindresultaat te behalen.

Efficiëntie en nauwkeurigheid
Wij vinden het belangrijk om zo efficiënt mogelijk, in zowel tijd als het verbruik van materialen, te produceren waarbij de nauwkeurigheid gewaarborgd blijft zodat wij kwaliteit kunnen leveren.

Innovatief
Onze productie- en bedrijfsprocessen staan nooit stil in haar ontwikkeling en we streven ernaar om bij deze ontwikkeling zo innovatief mogelijk te denken.

Persoonlijke ontwikkeling
Onze medewerkers zijn cruciaal binnen onze organisatie. Wij vinden het dan ook belangrijk dat zij zich kunnen ontwikkelen op zowel bedrijfstechnisch als persoonlijk vlak.  

Meer informatie?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem contact op via onderstaande link.

Contact opnemen Machines

Menu